Svijet

Ubio autistične sinove zbog osiguranja, dobio 212 godina zatvora

Muškarac iz Californije koji je ubio svojoju dvojicu autističnih sinova osuđen je danas na više od 200 godina zatvora zbog planiranja ubistva svoje partnerice i djece. Još ga čeka suđenje za dvije tačke ubistva.

ubistvo - Screenshot

Ali F. Elmezayen (45) dobio je maksimalnu kaznu zbog prevare, krađe identiteta, pranja novca i planiranja ubistva.

– On je vješt lažov i nije ništa drugo nego pohlepni i brutalni ubica. Jedino zbog čega žali je to što je uhvaćen – kazao je sudija John F. Walter, piše NBC News.

Elmezayen je za sebe i svoju porodicu 2012. godine ugovorio policu životnog osiguranja vrijednu više od 3 miliona dolara.

Tužioci su za vrijeme suđenja pustili snimke telefonskih poziva tokom kojih je Elmezayen pitao osiguravatelje je li polica još aktivna, hoće li se isplatiti u slučaju smrti člana porodice i hoće li osiguravajuće društvo istraživati nesreću koja se dogodila dvije godine nakon sklapanja ugovora. prenosi “Avaz“.

Nepune dvije sedmice nakon završetka dvogodišnjeg razdoblja, Elmezayen je sletio autom s doka luke u Los Angelesu i tada su se utopila njegova dva sina s teškim autizmom – 13-godišnji Elhassan i 8-godišnji Abdelkrim.

Majka dječaka, Rabab Diab, preživjela je nesreću nakon što joj je ribar bacio pojas za spašavanje. Elmezayen je u automobilu ostavio otvoren prozor kako bi on mogao pobjeći. Par je imao i trećeg zajedničkog sina koji je u vrijeme ubistva bio u kampu.

– Nezadovoljan svojom finansijskom i porodičnom situacijom, Elmezayen je na prevaru uzeo milionsku policu osiguranja, a zatim se strmoglavio s porodicom u more kako bi mogao podići novac – rekao je tužilac Nick Hanna.

Osim što je u osuđen na 212 godina zatvora, Elmezayen mora platiti osiguravajućem društvu odštetu od 261.751 dolara. Još ga čeka suđenje zbog optužbe za ubistvo, nakon čega mu prijeti maksimalna kazna doživotnog zatvora bez mogućnosti uvjetne kazne.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh