Svijet

Boris Johnson: “Nismo blokirali izvoz vakcina”

Britanski premijer Boris Johnson odbacio je navode predsjednika Evropskog savjeta Charlesa Michela da je Velika Britanija zabranila izvoz vakcina protiv covida 19.

Boris Johnson - CNN.com

Johnson je u obraćanju Parlamentu Velike Britanije izjavio da se britanska Vlada suprotstavlja nacionalizmu povezanom sa vakcinama u svim oblicima.

Premijer je iskoristio obraćanje u Parlamentu kako bi “ispravio” navode Michela i pozvao poslanike da mu se pridruže u odbacivanju takvih tvrdnji.

Johnson je naglasio da Velika Britanija može biti ponosna na podršku koju je pružila međunarodnoj reakciji na epidemiju.

Stoga želim da ispravim navode predsjednika Evropskog savjeta kako je Velika Britanija blokirala izvoz vakcina. Da budem jasan – nismo blokirali izvoz bilo koje vakcine protiv covida 19 niti bilo koje njene komponente“, rekao je on.

Johnson je napomenuo da je pandemija sve zemlje stavila na istu stranu u borbi za globalno zdravlje, prenose “Nezavisne


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh