Svijet

SAD: Biden spreman za prvi multilateralni samit sa liderima Japana, Australije i Indije

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Joe Biden sprema se za prvi multilateralni samit od preuzimanja funkcije, a sastat će se sa čelnicima Japana, Australije i Indije, javlja Anadolu Agency (AA).

Joe Biden - Screenshot

Glasnogovornica Bijele kuće Jen Psaki kazala je večeras da će se Biden ove sedmice sastati sa premijerom Japana Yoshihidom Sugom, premijerom Indije Narendrom Modijem i premijerom Australije Scottom Morrisonom.

Ona je kazala da će četvorica lidera tokom online samita u petak ujutro razgovarati o odgovorima na krizu izazvanu pandemijom COVID-19, ekonomskoj saradnji i borbi protiv klimatskih promjena.

Ovo je prilika za angažman na još višem nivou nego što je to bilo u prošlosti sa ključnim partnerima Sjedinjenih Američkih Država“, kazala je Psaki i dodala kako postoji niz pitanja o kojima treba razgovarati i zajedno raditi na njima.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh