Svijet

Djevojčica (14) ubijena – Tinejdžeri je maltretirali, pa gurnuli u rijeku

Nadležni su naveli da je istraga u toku kako bi se otkrilo šta je prethodilo ovoj tragediji.

Policija - Novosti.rs

Tijelo djevojčice (14) pronađeno je u Seni u pariškom predgrađu Aržontej, javljaju francuski mediji. Kako navodi “Le Parisien”, riječ je o djevojčici po imenu Ališa, a pretpostavlja se da je ona ubijena u ponedjeljak. Policija je uhapsila 15-godišnjeg dječaka i djevojčicu koji su u vezi, a organi reda sumnjaju da su oni odgovorni za ubistvo.

Prema pisanju francuskih medija, pretpostavlja se da su njih dvoje maltretirali Ališu, a zatim je udarili i gurnuli u Senu, te su pobjegli sa mjesta zločina. Takođe se pretpostavlja da su svoj troje išli u privatnu školu Konjak-Džej.

Ališina majka prijavila je u ponedjeljak uveče oko 20 sati uveče da je njena kćerka nestala. Nešto prije toga, majka uhapšenog dječaka došla je u lokalnu policiju i ispričala policajcima da joj je njen sin rekao da je udario djevojčicu koja je zatim upala u Senu, navodi se u saopštenju lokalnog tužilaštva za medije.

Osumnjičeni su se dali u bjekstvo pošto je 15-godišnjak priznao ubistvo majci, te su se skrivali kod jednog od rođaka. Međutim, policija ih je uhapsila u noći između ponedjeljka i utorka. Tijelo djevojčice otkrili su ronioci, a Tužilaštvo je saopštilo da će obdukcija utvrditi šta je tačan uzrok smrti.

– Forenzičar je otkrio da je djevojčica imala tragove udarca u predijelu glave i lica. Obdukcija će nam omogućiti da utvrdimo šta je tačno uzrok smrti – stoji u saopštenju Tužilaštva.

Nadležni su naveli da je istraga u toku kako bi se otkrilo šta je prethodilo ovoj tragediji.

Francuski mediji navode da nijedan od maloljetnika nije ranije imao problema sa zakonom. “LeParisien” nezvanično saznaje da je uhapšeni dječak hakovao privatni Snepčet račun žrtve, te da je par otkrio njene fotografije odjeljenju.

Đaci u privatnoj školi su u šoku.

– Kada smo došli na čas, rečeno nam je da se desilo nešto ozbiljno. Ovo je prvi put da se nešto ovako dogodilo. Rečeno nam je da je ona bila maltretirana. Da smo znali, mogli smo da joj pomognemo, ali nismo uradili ništa – kaže jedan od učenika te privatne škole, piše “Objektiv“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh