Svijet

Italija prešla prag od 100.000 umrlih u pandemiji

Italija je u ponedjeljak – uz 318 umrlih u 24 sata – prešla prag od 100.000 umrlih u pandemiji covida-19, godinu dana nakon izbijanja zaraze na poluotoku, objavilo je ministarstvo zdravstva.

Koronavirus - Twitter

Ukupno je u Italiji umrlo 100.103 ljudi, a najzahvaćenije regije su Lombardija, s blizu 30.000 umrlih, zatim Emilija Romagna s blizu 11.000 umrlih, Pijemont i Veneto s po blizu 10.000 umrlih. prenosi !N1“.

“Ovih dana se nalazimo pred novim pogoršanjem zdravstvene krize. Svako mora učiniti sve što može da se ograniči širenje virusa. Ali prije svega vlada mora obaviti svoj posao”, izjavio je talijanski premijer Mario Draghi u video poruci prilikom Dana žena.

“Pandemiju nismo pobijedili, ali ubrzanjem cijepljenja možemo nazrijeti ishod koji nije daleko”, dodao je.

Prošlog tjedna je think tank za zdravstvo GIMBE izvijestio o 33 postotnom tjednom porastu zaraza za razdoblje od 24. veljače do 2. ožujka s 123.000 slučajeva, najviše od prosinca. “Uz te brojke trebamo strože mjere”, napisao je u nedjelju na Facebooku ministar vanjskih poslova Luigi Di Maio.

Do sada je 5,4 milijuna doza cjepiva ubrizgano u Italiji, no samo 1,65 milijuna ljudi je primilo dvije doze cjepiva.

Trenutno je 10 regija svrstano u “narančastu” zonu, šest u “žutu”, tri u “crvenu” i jedna, Sardinija, u “bijelu”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh