Svijet

Ukrala lijekove sa dječjeg odjeljenja i ugrozila živote mališana: Priznala zašto je to uradila i zgrozila sve

Ispostavilo se da joj ovo nije prvi put to da radi.

Laura Kuper - Facebook

Britanka Laura Kuper (33) iz Midlsboroa kažnjena je doživotnom zabranom rada u medicinskim ustanovama na Ostrvu, kao i novčanom kaznom zbog krađe lijekova na dječjem odjeljenju glavne bolnice u gradu.

Kuperova je pretprošle godine uhvaćena da sa dječjeg odjeljenja uzima važne i skupe lijekove za ublažavanje bola kod djece oboljele od najtežih bolesti.

Da lijekovi nedostaju u rafovima i fiokama primijetila je jedna od sestara koja je o tome obavijestila načelnicu odjeljenja. Klupko se odmotavalo sve dok se nije pregledao snimak nadzorne kamere. Tada se utvrdilo da je Laura Kuper ne jednom, već tri puta iznosila lijekove u svojoj torbi.

Ona je prijavljena i tužena, a pritom je dobila i otkaz. Na sudu je priznala da je lijekove ilegalno prodavala jer je zapala u lošu finansijsku situaciju i željela je na njima isključivo da zaradi.

Ono što se otkrilo tokom suđenja je da je sličnu stvar već uradila u Njukaslu 2016. godine, ali za to nije odgovarala, osim što je dobila takođe otkaz, a i lijekovi nisu bili toliko važni i rijetki za nabavljanje kao sada.

Tada je dobila kaznu od 120 sati dobrotvornog rada i morala je da plati dodatnih 3.500 eura za to što je uradila.

“To što ste uradili zaista je grozno i potreslo je sve roditelje koji su ostali samim tim, bez potrebnih doza lijekova za svoju djecu. Gledali ste ličnu finansijsku korist i ugrozili ste ugled čitave bolnice”, rečeno joj je između ostalog na sudu, prenosi portal “Objektiv“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh