Svijet

Belgija najavila ublažavanje mjera, otvaraju se restorani, barovi i teretane

Situacija je i dalje vrlo delikatna, rekao je premijer Alekander De Kro

Koronavirus - Twitter

Belgijski premijer Alekander De Kro predstavio je plan za ublažavanje ograničenja zaključavanja, iako broj zaraženih koronavirusom i dalje raste, a restorani, barovi i teretane trebalo bi ponovo da se otvore 1. maja. prenosi Avaz

– Situacija je i dalje vrlo delikatna. Moramo ostati oprezni i moramo učiniti sve da situacija ostane pod kontrolom – rekao je De Kro na konferenciji za novinare nakon sastanka ministara, zdravstvenih stručnjaka i regionalnih lidera, prenosi Reuters.

Vlada je odlučila da će od ponedeljka 10 ljudi moći da se sastanu napolju, umjesto dosadašnjih četiri. Belgija će također ukinuti zabranu putovanja u inozemstvo koja nisu hitna 18. aprila, neposredno nakon školskih praznika.

Mjera kojom se u kući dozvoljava jedan posjetilac i dalje ostaje na snazi. Od 1. aprila Belgijanci bi trebalo da uživaju u tematskim parkovima i amaterskom sportu. Aktivnosti u zatvorenom prostoru ponovo se otvaraju 1. maja, prenosi britanska agencija.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh