Svijet

Dvojica muškaraca utopila se u Švedskoj u zaleđenom jezeru

Dan nakon slične nesreće u kojoj su smrtno stradale četiri osobe, dva starija muškarca propala su kroz led zaleđenog jezera u Švedskoj i utopila se.

Yuri Novikov - Reuters

Vlasti su ranije primile poziv u pomoć da su dvije osobe bile na ledu i da su vjerojatno propale kroz njega. Pretpostavlja se da je posrijedi nesreća, a ne zločin.

Dvojica muškaraca u petak su lovila ribu i nisu se vratila kući.

Imali su oko 75 i 80 godina, a mrtvi su izvučeni iz jezera Yngarena u općini Katrineholmu, oko 120 kilometara jugozapadno od Stockholma, rekla je švedska policija u subotu rano.

U četvrtak navečer četvorica muškaraca u dobi od 65 do 75 godina pronađena su mrtva u rupi u ledu jezera u blizini Savsjoa, oko 200 kilometara istočno od Goeteborga. Okolnosti smrti još se ne znaju. prenosi “N1“.

Prema švedskim medijima, najmanje dvoje smrtno stradalih bili su i ribolovci. Pretpostavlja se da su ih druga dvojica pokušala izvući.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh