Svijet

GORI COVID-ODJEL: POGINULA JEDNA OSOBA U POŽARU NA BOLNICI U UKRAJINI

U požaru koji je prouzročila eksplozija cijevi za kisik u bolnici u Ukrajini jedna je osoba izgubila život, a jedna je povrijeđena na odjelu za covid-19, što je druga takva nesreća na covid-odjelu u februaru u toj zemlji, saopćila je spasilačka služba.

Vatra - Ilustracija/Srpskainfo.com

Eksplozija se dogodila na prvom spratu bolničke zgrade s pet spratova u Černivcima na jugozapadu zemlje, dodaje spasilačka služba.

Eksplozija cijevi za kisik prouzrokovala je požar” u kojemu je jedna osoba poginula, a jedna je povrijeđena, navodi se u saopćenju.

Dvadeset osoba je evakuirano prije požara koji je buknuo petnaest minuta nakon eksplozije. prenosi “Hayat“.

Na snimkama s mjesta nesreće vide se izgorjele bolničke postelje i stolci te pocrnjela posteljina na podu.

Gradonačelnik Černivaca Roman Kličuk rekao je da je požar buknuo na “odjelu na kojemu su se liječili bolesnici zaraženi koronavirusom”.

Ozlijeđeni pacijent koji je zadobio teške opekline je na intenzivnoj njezi. “Liječnici čine sve što je u njihovoj moći kako bi ga spasili”, dodao je gradonačelnik.

Početkom februara mladi ljekar i troje pacijenata izgubili su život u požaru na odjelu intenzivne njege na kojemu su bili smješteni oboljeli od covida u bolnici u Zaporožju na jugozapadu Ukrajine.

U januaru je u požaru u neprijavljenom domu za umirovljenike u Harkivu na istoku poginulo 16 ljudi.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh