Svijet

MERKEL: IZBJEĆI TREĆI TALAS, VAKCINA SE NE MOŽE BIRATI

Nove varijante virusa korona mogu da znače treći talas pandemije i Njemačka mora da preduzme pažljive i oprezne korake kako nova potpuna blokada na nacionalnom nivou ne bi bila neophodna, rekla je njemački kancelar Angela Merkel za list “Frankfurter algemajne cajtung”.

Angela Merkel - Screenshot - DW

Zbog novih sojeva virusa korona ulazimo u novu fazu pandemije iz koje može da izađe treći talas. Dakle, moramo postupati mudro i pažljivo kako treći talas ne bi zahtijevao novu potpunu blokadu Njemačke”, rekla je Merkelova.

Ona je rekla da je vakcina “Astra Zeneka” pouzdana, efikasna i sigurna.

Svi autoriteti na tom polju nam kažu da se ovoj vakcini može vjerovati. Sve dok su vakcine oskudne kao što je trenutna situacija, ne možete birati sa čime želite da se vakcinišete”, rekla je Merkelova. prenosi “Hayat“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh