Svijet

Starica pala u dvorištu, a poštar joj odbio pomoći – Pronašli je kako plače u snijegu

– Ne mogu pomoći, premoren sam, apsolutno premoren – rekao je 51-godišnji poštar.

Snijeg - Ilustracija/Avaz.ba

Snimka na kojoj se vidi kako poštar odbija pomoći umirovljenici koja se poskliznula i pala, izazvala je oštre osude britanske javnosti. Tvrtka Royal Mail pokrenula je istragu, a zaposlenika je suspendirala dok traje istraga.

– Ne mogu pomoći, premoren sam, apsolutno premoren – rekao je 51-godišnji poštar, savjetujući joj da bi trebala nositi papuče. Nakon toga je otišao i ostavio gospođu da leži na tlu.

Incident se dogodio u malom škotskom selu Bainsford, i to na najhladniji dan u februaru, a za sve se doznalo zahvaljujući kameri na ulaznim vratima susjeda umirovljenice, koji su snimku podijelili na društvenim mrežama, prenosi Mirror.

Britanski mediji prenose da umirovljenica boluje od osteoporoze i kreće se samo uz pomoć hodalice.

Srećom, 20-ak minuta kasnije naišla je 22-godišnja dostavljačica koja je ugledala gospođu kako plače u snijegu te joj je pomogla da se vrati u svoju kuću, prenosi “Večenji“.

Gospođa Stewart rekla je da joj se zavrtjelo u glavi, a zatim je pala s gornje stepenice te se udarila u glavu, piše “Večernji“.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh