Svijet

Njemačka uvela nove mjere zabrane

Njemačka će od 14. februara uvesti zabranu ulaska putnicima iz Češke i austrijskog regiona Tirola, piše danas list Bild, pozivajući se na izvore u njemačkom Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Koronavirus - Twitter

Češka je ranije najavila oštre mjere blokade u tri oblasti, uključujući dvije na granici sa Njemačkom, gdje je stopa infekcija porasla iznad 1.000 na 100.000 stanovnika u proteklih sedam dana.

Od sutra će Austrija tražiti od lica koja napuštaju Tirol da pokažu negativan test na virus korona. Tirol, centar zimskih sportova, graniči sa Njemačkom, Italijom i Švajcarskom.

Njemačka je zabrinuta i situacijom u Austriji, odnosno u Tirolu koji je od juče izolovan, a smatra se najvećim evropskim žarištem južnoafričkog soja korona virusom.

Tirol gdje dolaze skijaši iz inostranstva, ostao je otvoren i pored restriktivnih mjera u ostatku Austrije. Nakon višenedeljnih restriktivnih mera, prodavnice, muzeji i škole su od ponedeljka ponovo otvoreni iako i dalje ima više od 1.000 novozaraženih dnevno,pišu Vijesti


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh