Svijet

Beograd: Stiglo još pola miliona doza kineske vakcine protiv koronavirusa

U Srbiju je večeras stiglo još pola miliona doza kineske Sinopharm vakcine protiv koronavirusa, koje je na aerodromu “Nikola Tesla” u Beogradu dočekala predsjednica Vlade Ana Brnabić, javlja Anadolu Agency (AA).

Beograd: Stiglo još pola miliona doza kineske vakcine protiv koronavirusa - Twitter

Brnabić je zahvalila Kini na podršci Srbiji tokom borbe protiv koronavirusa.

Hvala na ovoj količini vakcina. Danas kada dočekujemo ovaj kontingent znači da sada imamo milion i 500.000 Sinopharm vakcina“, navela je premijerka.

Ambasadorka Kine u Srbiji Chen Bo je izrazila “visoko divljenje oko organizacije procesa vakcinacije u Srbiji, čemu je i Kina doprinijela“.

U Srbiju je juče stiglo i 50.000 doza ruske vakcine Sputnik V, a kako je najavljeno, u narednih 15 dana stići će još toliko, kao i do kraja mjeseca 88.000 doza Pfizer vakcine i između 125.000 i 150.000 AstraZeneca vakcine.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh