Svijet

Spasio vozačicu u nesvijesti vještim potezom: Vozač ‘zarobio’ auto svojim kamionom

To se može opisati kao herojsko djelo, govori glasnogovornica policije.

Spasio vozačicu u nesvijesti vještim potezom - Njemačka policija

Iako se na prvi pogled činilo kao sudar kamiona i automobila, njemačka policija utvrdila je da je vozač kamiona (49) na autocesti kod Neussa u ponedjeljak ujutro svojim vozilom spasio ženu koja je u automobilu, čini se, bila u nesvijesti.

Naime, vozač kamiona primijetio je kako se automobil kreće nekontrolirano duž zaštitne ograde te je ubrzo uvidio kako je žena za volanom imala medicinskih problema pa je, kako bi spriječio nesreću, uspio zarobiti i zaustaviti vozilo između svog kamiona i zaštitne ograde, navodi Felix magazin.

Vozač je potom uz pomoć drugog sudionika u prometu pozvao hitnu medicinsku pomoć zbog 57-godišnjakinje koja je izgubila svijest. Do dolaska hitne žena je već bila pri svijesti te bez povreda, ali je preventivno prebačena u bolnicu.

– Jedinstvenim manevrom upravljanja, 49-godišnjak je uspio zaustaviti automobil između svoga kamiona i zaštitne ograde. To se može opisati kao herojsko djelo – govori glasnogovornica policije u Neussu, prenosi “Večernji“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh