Svijet

Žena se smrzla na putu do kuće svratila do komšije na piće, policija je našla nedaleko od njenog doma

Žena u Kanadi umrla je od prekomjernog izlaganja hladnoći dok je iška kući od svog komšije po hladnom vremenu, rekla je policija.

Snijeg - Ilustracija/Avaz.ba

Naime, policija je pronašla ženu mrtvu ispred njene kuće u Doson Kriku u Britanskoj Kolumbiji oko 11 sati u nedjelju.

Istraga je utvrdila da je ona prethodne noći otišla u posjetu svom prijatelju i oboje su popili nekoliko pića.

– Napustila je rezidenciju oko 1 sat ujutro … i nažalost nije stigla kući – rekao je narednik RCMP-a Dejmon Verel. Temperature u tom području su pale na -41,8 stepeni ranije tokom nedjelje, a region je pod ekstremnim upozorenjem. Hladno vrijeme i stanovnici se pozivaju da preduzmu mjere predostrožnosti tokom putovanja, piše Njujork Post.

Inače, trenutne temperature u Kanadi u Britanskoj Kolumbiji su u velikim minusima, a u Doson Kriku kreću se od -25 do -28 ° C stepeni. Trenutno su najviše temperature u Britanskoj Kolumbiji 2,8 ° C, a najniže od -38,4 ° C na aerodromu Dis lejk.

Generalno, takođe je prilično hladno u cijeloj Kanadi, sa najvišom dnevnom temperaturom od 2,8 ° C u ostrvcima Sisters, BC, a najnižom od -44,5 ° C u Karmaksu, selu na Jukonu, prenosi “Alo!“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh