Svijet

U ovoj zemlji zabranjeno je govoriti o koronavirusu

Tanzanija je jedna od rijetkih zemlja u kojoj se tokom većeg dijela pandemije umanjivao njen značaj i vlasti su odbile da strogim mjerama zaustave širenje virusa.

Ali nezadovoljstvo u zemlji zbog toga raste, zajedno sa smrtnim slučajevima koji se pripisuju “upali pluća”, piše britanski “Gardijan”.

List navodi da su ljudi svjesni da je virus prisutan, da ima mnogo slučajeva bolesti i smrtnih ishoda, ali da nije dozvoljeno da se o tome javno saopštava.

“Kovid 19 ubija ljude i vidimo mnogo slučajeva, ali ne smijemo da razgovaramo o toj temi”, rekao je za “Gardijan” jedan lekar u državnoj bolnici u najvećem gradu Tanzanije Dar es Salamu, koji je kao i mnogi tražio da ne bude imenovan iz straha od moguće kazne, prenosi b92.

“Gardijan” piše da je tanzanijski predsednik Džon Magufuli kontinuirano umanjivao ozbiljnost virusa čak i dok su susjedne države zatvarale granice i sprovodile policijski čas i zaključavanje.

Zemlja je poslednji put iznijela podatke o slučaju u aprilu 2020. godine, u isto vrijeme kada je predsjednik Magufuli otkrio da je tajno slao razne predmete na kovid 19 testiranje, od kojih su papaja, prepelica, koza i drugi bili pozitivni, prenosi londonski list.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh