Svijet

Potrošio na prostitutke preko 20.000 BAM krivotvorenih novčanica: ‘I slijepac bi vidio da su lažne!‘

Muškarac je ženi platio 2000 krivotvorenih eura prilikom prvog susreta, a nakon toga i 10.000 lažnih švicaraca drugoj prostitutki

Prostitucija - Espreso.rs

Nakon što je 50-godišnji muškarac potrošio na prostitutke krivotvorenog novca u vrijednosti preko 20.000BAM, osuđen je tri godine uvjetne zatvorske kazne na sudu u Švicarskoj zbog prijevare, krivotvorenja novca i stavljanje istog u promet.

Novac je kojeg je sam printao kod kuće bio je tako loše napravljen ‘da bi i slijepac vidio da je lažan’, kazao je predsjednik suda u Baselu.

Prevara je otkrivena nakon što je jedna žena pokušala položiti krivotvoreni novac na svoj bankovni račun dan nakon što ga je dobila.

Nakon što nije uspjela uplatiti novac na bankomat, 39-godišnja žena neobične novčanice prijavila je policiji.

Krivotvoreni novac korišten je u dva navrata, u lipnju i listopadu 2019. za plaćanje seksa dvjema ženama.

Muškarac je jednoj ženi platio 2000 krivotvorenih eura prilikom prvog susreta, a nakon toga i 10.000 lažnih švicarskih franaka drugoj prostitutki.

Na sudu je 39-godišnjakinja kazala kako je primila novčanice jer su joj izgledale kao prave ‘u lošim svjetlosnim uvjetima’ u muškarčevom domu, piše Local.

Odvjetnici okrivljenika branili su ga da je žena primila novac dobrovoljno unatoč tome što je bilo jasno da se radi o krivotvorinama.

Policija koja pretražila njegovu kuću optuženog otkrila je još krivotvorenih novčanica koje je printao na kućnom printeru.

Policija je ostala šokirana činjenicom da je muškarac zaista mislio da će novac moći cirkulirati tržištem nezamijećeno pošto novčanice nisu imale zaštitne oznake, a neke su bile isprintane u suprotnom smjeru

Prostitucija u Švicarskoj je legalna i regulirana te postoji nekoliko licenciranih bordela diljem zemlje, primarno u Zurichu, prenosi jutarnji.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh