Svijet

U Velikoj Britaniji vakcinisano 10 miliona ljudi, popuštanje mjera još nije opcija

Zvaničnici Velike Britanije saopćili su da je pređen vrhunac posljednjeg vala koronavirusa te da je zemlja učinila značajan korak vakcinisanjem već 15 posto stanovnika.

Koronavirus - News-medical.net

“Trenutno imamo pad broja zaraženih, hospitalizacija i smrtnih slučajeva” istakao je vladin zvaničnik Chris Whitty.

On smatra da bi u slučaju popuštanja mjera situacija jako brzo eskalirala. Britanski program imunizacije, do sad najuspješniji u Evropi, ima za cilj vakcinisanje 15 miliona ljudi do 15. februara, naročito ugroženih katagorija.

Premijer Velike Britanije Johnson smatra da će popuštanje mjera biti moguće tek tri sedmice nakon što vakcinisani steknu zaštitu. Ipak, premijer Johnson naglašava da je broj zaraženih i dalje alarmirajući. prenosi “Klix“.

Ubrzana vakcijancija jedan je od rijetkih uspjeha Vlade Britanije u borbi protiv pandemije koronavirusa, koja je do sad odnijela 109 000 života i odvela zemlju u najveću recesiju u posljednjih 300 godina.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh