Svijet

Putin opleo po Fejsbuku i Tviteru

Putin je također podsjetio da je bitno poštovanje principa slobode govora prilikom praćenja sadržaja na internetu.

Vladimir Putin - Tanjug.rs

Predsjednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da su društvene mreže biznis koji je usmeren na ostvarivanje dobiti po svaku cenu, istakavši da one pokušavaju da manipulišu svešću svojih korisnika.

– Njih nije briga da li neki sadržaj na neki način šteti ljudima kojima je namenjen. Te savremene informacione platforme sve više i više počinju da kontrolišu svest, upozorio je Putin i objasnio da sistemi proučavaju i “poturaju” korisnicimna ono što smatraju potrebnim, a čovek počinje da prihvata rešenja ne shvatajući da je pod kontrolom i da se njime upravlja, prenosi TAS.

Putin je takođe podsetio da je bitno poštovanje principa slobode govora prilikom praćenja sadržaja na internetu.

– Naravno, treba da razmišljamo i o tome, na to treba nekako da reagujemo, istovremeno ne donoseći odluke koje bi ograničile ljudsku slobodu – slobodu izbora, slobodu govora, rekao je ruski predsednik odgovarajući na pitanje kako da se zaštite deca od štetnog sadržaja na društvenim mrežama i internetu u celini.

Ruski lider je naglasio da servis za komunikaciju nastavnika sa učenicima treba da se zasniva na nacionalnom ruskom softverskom proizvodu.

Prethodno je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev izjavio da je Rusija tehnološki spremna za stvaranje autonomnog segmenta globalne mreže u slučaju isključivanja sa interneta, prenosi espreso.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh