Svijet

Ameriku pogodila velika snježna oluja, u nekim državama proglašeno vanredno stanje

Snažna snježna oluja kreće se ka sjeveroistoku SAD-a, uključujući New York, nakon što je snijegom prekriven Washington.

Snijeg - Screenshot/YouTube

Nacionalna Meteorološka služba objavila je upozorenja na oluju od države Virginije do Mainea, gdje živi više desetina miliona ljudi, i najavljuju da će debljina pokrivača biti od 45 do 60 centimetara na jugu države New York, sjeveroistoku New Jerseyja i dijelovima na jugozapadu Connecticuta.

Guverner New Jerseyja Philip Murphy proglasio je vanrednu situaciju pred dolazak oluje, čime je vlastima omogućeno da zatvore putne pravce, vrše evakuaciju i koriste opremu neophodnu za zaštitu javnosti.

U toj državi suspendovani su svi oblici javnog prijevoza.

U Philadelphiji je također objavljeno upozorenje na snijeg, zatvorene su državne zgrade i mještanima je naređeno da vozila sklone s puteva kako bi čistači mogli neometano da rade.

Prema podacima meteoroloških službi, oluja je prošle sedmice pogodila Kaliforniju, uz jak snijeg i kišu, nakon čega se kreće ka srednjem zapadu.

Oluja će se tokom sedmice zadržati u regionu praćena mješavinom leda, poledice i ledene kiše.

Iz Bijele kuće je saopšteno da se američki predsjednik Joe Biden sastao sa savjetnicima kako bi razgovarali o nizu tema, od predstojeće oluje do vakcina protiv Covid-19 i ekonomske pomoći.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh