Svijet

POSLJEDICA JAKIH KIŠA: Otvorila se ogromna rupa i odnijela put u okean (VIDEO)

Ogromna rupa otvorila se u Kaliforniji poslije jakih kiša koje su pogodile tu američku državu, a zemlja je progutala poznati put Hajvej-1 koji vodi pored Pacifika i odnijela njegov dio u okean.

Klizište na brdu iznad puta pokrenulo je tone blata i stabala, a onda je zemlja progutala i dio puta, najpoznatijeg u Kaliforniji, koji vodi duž cijele pacifičke obale te države, pokazuju snimci koje je objavio kalifornijski Departman za transport.

Kako navodi San Fransisko bej kronikl, incident se dogodio u blizini grada Ret Krik, na granici okruga Sen Luis Obispo.

Kako su naveli iz Kaltransa, njihovi zaposleni obilaze druge dijelove puta kako bi utvrdili da li i na drugim mjestima ima sličnih opasnosti.

Iz Kaltransa nisu mogli da saopšte kada će put biti popravljen.

Kaliforniju je pogodila takozvana “atmosferska rijeka”, vazdušna struja koja je donijela veliku količinu vlažnosti i padavina sa Pacifika, prenosi Sputnjik.

Kako se očekuje, ta “atmosferska rijeka” mogla bi da izazove i jak snijeg u nekim dijelovima SAD.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh