Svijet

Pogledajte ljutu borbu s vjetrom, Rusi jedva hodaju zaleđenim ulicama

Stanovnici Vladivostoka ovih dana testiraju izdržljivost pred naletima vejtra koji je duvao čak 136 kilometara na čas, kako su javili ruski meteorolozi.

nezavisne

Prvo je pala kiša koja se zaledila na tlu, poslije čega su se ulice pretvorile u klizališta, a veoma snažan vjetar je samo pojačao muke građana ovog ruskog grada.

Udari su bili toliko jaki da su se i parkirani automobili pomjerali, a nadležne službe su imale pune ruke posla. Osim toga, vozači na ledu nisu mogli ni da voze, uglavnom su klizili.

Na jednom snimku je zabilježeno da su se brojni montažni objekti obrušili na vozila.

Još nije procijenjena nastala materijalna šteta, ali se zna da je najmanje 60 građana zatražilo ljekarsku pomoć zbog brojnih povreda na ledu,prenose Nezavisne


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh