Svijet

Najmanje pet poginulih i 10 ranjenih pri curenju hemikalije blizu Atlante

Tokom istjecanja tekućeg dušika u tvornici hrane sjeveroistočno od Atlante u američkoj saveznoj državi Georgiji u četvrtak je smrtno stradalo pet ljudi, a deset je hospitalizirano, objavila je lokalna policija.

Ilustracija - Reutes

Prema prvim informacijama pet osoba je umrlo na mjestu događaja zbog curenja hemikalije, koja nije izazvala eksploziju, precizirao je na konferenciji za novinare dužnosnik policije Gainesvillea u državi Georgiji.

Nesreća se dogodila u četvrtak oko 10 sati po mjesnom vremenu u tvornici specijaliziranoj za preradu peradi Prime Pak Foods, u okrugu Hall.

Među hospitaliziranim unesrećenima tri su osobe u “kritičnom” stanju, objavile su vlasti, prenosi “N1“.

Učenici iz škola u okolici odmah su bili izolirani u svojim učionicama pošto su prve informacije, koje su se poslije pokazale netočnima, govorile da se dogodila hemijska eksplozija.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh