Svijet

Vladimir Putin: “Pandemija se polako povlači, ali prerano za opuštanje”

Predsjednik Rusije Vladimir Putin izjavio je danas da se pandemija korona virusa postepeno povlači i da je stopa smrtnosti u Rusiji zadovoljavajuća u poređenju sa drugim zemljama.

Vladimir Putin - Ft.com

Broj oboljelih se smanjuje. Broj ljudi koji su se, hvala Bogu, oporavili, u posljednje vrijeme premašuje broj novooboljelih“, rekao je Putin na sjednici vlade.

Putin je ukazao da su pokazatelji o pandemiji u Rusiji bolji nego u mnogim drugim zemljama, prenosi agencija RIA Novosti.

Imamo oko 12 bolesnih na sto hiljada stanovnika. To je četiri puta manje nego u mnogim evropskim zemljama“, dodao je ruski predsjednik.

Istovremeno, Putin je istakao da je prerano za opuštanje u borbi protiv korona virusa i da se treba pridržavati svih mjera predostrožnosti i imati rezervu bolničkih postelja, navodi TAS S.

On je zatražio od federalnih i regionalnih zvaničnika da nastave koherentno da se bore protiv širenja korona virusa.

Putin je ocijenio da bi oko 68 miliona Rusa trebalo da se vakciniše protiv korona virusa, prenose “Vijesti“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh