Svijet

GODINU DANA KASNIJE: EVO KAKO SADA IZGLEDA ŽIVOT U WUHANU

Navršava se godinu dana od uvođenja prvog karantina u svijetu zbog koronavirusa u kineskom gradu Wuhanu koji je trajao 76 dana, piše britanski Guardian.

Wuhan - Hayat

Jutros, godinu dana kasnije, stanovnici ovog kineskog grada gdje je koronavirus prvi put otkriven, i u kome je zabilježen najveći broj od 4.635 smrtnih slučajeva u Kini tokom pandemije, trčkarali su i vježbali “tai či” u parkovima duž obale rijeke Jangce, prenosi britanski list.

U Wuhanu je danas saobraćaj bio slab, ali nije bilo ni traga barikadama kojima su prije godinu dana bili izolovani dijelovi grada , i spriječavalo se kretanje, a ljudima se zabranjivao izlazak iz njihovih stanova.

Život se u gradu sa 11 miliona stanovnika uglavnom vratio u normalu, dok se ostatak svijeta trenutno suočava sa širenjem zaraznijih varijanti ovog virusa, zbog koga je do sada preminulo preko dva miliona ljudi.

Kina je danas prijavila još 107 novih slučajeva Covid 19 , čime je njihov ukupni broj dostigao 88.911.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh