Svijet

Evropski lider UPOZORAVAJU javnost na moguće ZATEZANJE MJERA!

Europski čelnici oslikali su sumornu sliku zdravstvene opasnosti na kontinentu, upozoravajući da će mutirani sojevi koronavirusa rezultirati daljim i potencijalno strožim zaključavanjima bez jasnog osjećaja kada bi mogli završiti.

Vlade širom EU ponovo se bore sa sve većim brojem infekcija i smrtnih slučajeva, a čelnici su putem video poziva zatražili od farmaceutskih kompanija da pojačaju proizvodnju vakcina i ispune svoje obaveze za pružanje injekcija Covid-19. Također su obnovili molbe za građane da izbjegavaju nebitna putovanja unutar i izvan granica bloka.

“Svjesni smo koliko je situacija ozbiljna i koliko je neophodno poduzeti restriktivne mjere koje treba održati, a u određenim slučajevima prilagoditi i čak ojačati”, rekao je predsjednik Europskog vijeća Charles Michel novinarima u Briselu nakon kasnog sastanka Četvrtak.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh