Svijet

Komšić čestitao Bidenu: “Ojačati savezništvo u izgradnji građanske BiH”

Čestitku prenosimo u cijelosti.

Željko Komšić - Facebook

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić uputio je čestitke novom predsjedniku SAD-a Joeu Bidenu. Čestitku prenosimo u cijelosti.

Poštovani predsjedniče Biden,

Želim Vam prenijeti najiskrenije čestitke, u svoje ime, i uime građana i građanki Bosne i Hercegovine, na preuzimanju dužnosti predsjednika Sjedinjenih Američkih Država.

S velikom radošću sam primio vijest o Vašoj pobjedi na izborima, a danas se zajedno sa velikim brojem građanki i građana radujem početku Vašeg mandata, u kojem će Amerika, siguran sam, ponovo biti predvodnik pozitivnih promjena na međunarodnoj sceni, a Bosna i Hercegovina imati velikog, dokazanog prijatelja u Bijeloj kući.

Ohrabreni početkom rada Vaše administracije, napravit ćemo dodatne napore kako bi se odnosi između naše dvije zemlje jačali, naše savezništvo učvrstilo, a Bosna i Hercegovina ubrzavala svoj put prema modernoj, građanskoj državi, u kojoj svi imaju jednaka prava bez obzira na svoju vjeru ili etničku pripadnost, po ugledu na Sjedinjenje Američke Države.

Želim Vam mnogo sreće i uspjeha u vašem radu, a poznajući vašu snagu, strpljenje i razumijevanje koje ste uvijek pokazivali drugima, uvjeren sam da ćete prevazići sve izazove koji vas čekaju“, stoji u čestitki, prenosi “Vijesti“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh