Svijet

Pogledajte kako je Joe Biden položio zakletvu i postao novi šef Amerike!

Polaganjem zakletve u sklopu svečane ceremonije inaguracije Joseph Biden postao je 46. predsjednik Sjedinjenih Američkih Država, a Kamala Harris prva žena potpredsjednica.

Joe Biden - Screenshot

Američku himnu optjevala je superzvijezda Lady Gaga, a nastupila je i Jennifer Lopez.

Odlazeći predsjednik Donald Trump ranije je rekao da neće prisustvovati inauguraciji i danas se vratio u svoju vilu na Floridi. Međutim, inauguraciji su prisustvovali njegov potpredsjednik Mike Pence, te bivši predsjednici George W. Bush, Bill Clinton i Barack Obama.

Kamala Harris je prva potpredsjednica i prva je osoba miješanih afričkih i azijskih korijena koja obnaša ovu dužnost.

Stanovnicima američkog glavnog grada rečeno je da ostanu kod kuće i virtuelnim putem prate inauguraciju kako ne bi riskirali zarazu Covidom.

Od praćenja svečanosti uživo odvraća ih i veliki broj pripadnika snaga sigurnosti, koji su raspoređeni po zabarikadiranom gradu.

Mjere sigurnosti su bile na visokom nivou zbog nedavnih napada na Kapitol, prenosi Fena.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh