Svijet

Donald Trump na odlasku iz Bijele kuće dao zanimljivu opasku o Melaniji

Američki predsjednik Donald Trump nekoliko sati prije isteka predsjedničkog mandata napustio je u srijedu ujutro po lokalnom vremenu Bijelu kuću i uputio se prema vojnoj bazi Andrews odakle će ga predsjednički avion prevesti na Floridu koju je odabrao kao novo prebivalište.

Donald i Melanija - Profimedia

Dolazak Donalda i Melanije, ostatak porodice Trump čeka u vojnoj bazi Andrews.

“Bile su ovo nevjerojatne četiri godine, puno toga smo postigli”, rekao je Trump na početku govora, te se zahvalio porodici i prijateljima.

Pohvalio se uspjesima na vojnom i ekonomskom planu

“Da nije bilo pandemije, imali bismo do sada neviđene brojeve. Čak i sad smo na dvostruko višoj razini nego prije četiri godine”, poručio je Trump.

Dodao je da je Amerika najveća zemlja na svijetu, najveća ekonomija na svijetu…prenosi “Radiosarajevo“.

“Pandemija je pogodila cijeli svijet. No, pogledajte kako smo se mi nosili s tim. Cjepivo je prije trebalo razvijati godinama, a mi smo ga razvili u rekordnom roku. Radili smo naporno. Sve smo ostavili ‘na terenu’, kako to sportaši kažu”, izjavio je Trump.

Zanimljivu je imao i opasku:

“A naša prva dama… Bila je toliko popularna među narodom”, dodao je Trump.

Nakon toga riječ je prepustio supruzi Melaniji.

“Biti prva dama SAD bila je velika čast. Hvala na podršci. Bog blagoslovio vas, vaše porodice i ovaj predivan narod”, kazala je Melania.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh