Svijet

Očaj Hrvata u Austriji: “Pobegao sam jer mi se kuća srušila u Hrvatskoj, a sada i ovde trese”

Državljani Hrvatske koji borave u Austriji veoma su uznemireni nakon što je jak zemljotres pogodio tu zemlju

Zemljotres - Nezavisne.com

Austriju je jutros oko 8.30 časova pogodio jak zemljotres jačine 4,5 stepeni po Rihteru. Epicentar je bio u blizini Admonta, na dubini od osam kilometara.

Ovakav potres može da izazove štetu na objektima, ali izveštaja o šteti i povređenima još nema. Međutim, građani su u panici jer je tlo jako drhtalo nekoliko sekundi.

Društvene mreže zatrpane su svjedočenjima građana koji kažu da se nakon zaglušujuće tutnjave osjetio snažan potres, koji im je pomerao stvari po kući i obarao posuđe.

Među tim komentarima uočavaju se i komentari državljana Hrvatske koji su pobegli u Austriju nakon razornog zemljotresa koji je Hrvatsku pogodio krajem decembra. Međutim, nisu uspeli da pobjegnu od podrhtavanja tla.

– Prvo Hrvatska, sad i Austrija. Juče sam došao iz Hrvatske jer mi je kuća uništena u potresu, i sad se ovo dogodi. Nadam se da ste svi dobro… I za sve Hrvate, molim se za to da ovo prestane, to više nije normalno – napisao je jedan korisnik koji je u trenutku potresa bio u Lincu, na 77 kilometra od epicentra zemljotresa.

Uskoro je stigao odgovor od njegovih zemljaka, koji su i dalje na području Hrvatske. Jedan meštanin Klenovnika napisao je “da ništa nije osjetio”. prenosi “Telegraf“.
Jedna žena je rekla da je njena majka u šoku, jer je došla nedavno u Austriju kod njih iz Hrvatske, upravo da bi pobjegla od podrhtavanja tla.

– Majka je došla iz Zagreba da pobegne od potresa, pa sad i ovde počelo da trese na 5 kilometara od nas – napisala je žena.

Koliko je potres bio snažan govori podatak da su i u Salcburgu osetili da drhti tlo, i to poprilično.

Podsetimo, u razornom potresu koji je 29. decembra pogodio područje Petrinja život je izgubilo sedam osoba. Mnoge kuće su uništene i više nisu za život.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh