Svijet

Oproštajna poruka Donalda Trumpa: Borba tek počinje!

Bijela kuća objavila je oproštajnu poruku odlazećeg predsednika Donalda Trumpa, koji provodi posljednji dan na poziciji predsjednika Sjedinjenih Američkih Država.

U odlomcima koje je objavila Bijela kuća, a prenosi Guardian, odlazeći predsjednik kaže da se moli za Joea Bidena, iako je Trump više puta tvrdio da je Biden pobedio na izborima zahvaljujući izbornoj krađi, mada nije iznio dokaze za to.

“Ove nedjelje će početi sa radom nova administracija i mi se molimo da uspiju da se izbore da Amerika bude sigurna i prosperitetna”, piše u saopćenju.

Predsjednik se takođe osvrnuo na nasilni upad u Capitol, ali je ponovo odbio da prihvati odgovornost za podsticanje na nerede.

“Svi Amerikanci bili su zgroženi napadom na naš Capitol. Političko nasilje je napad na sve što kao Amerikanci njegujemo. To se nikada ne može tolerisati”, dodaje se u saopštenju.

Na tipičan Trumpov način, takođe je nagovijestio svoju političku budućnost.

“Sada, dok se spremam da u srijedu u podne predam vlast novoj administraciji”, dodao je Tramp, navodi se u saopštenju Bijele kuće, gdje napominje i da borba “tek počinje”.

Međutim, ako Senat glasa za opoziv Trumpa u procesu koji predstoji, postoji šansa da mu bude zabranjeno da se ponovo kandiduje.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh