Svijet

Biden zaplakao tokom posljednjeg govora prije inauguracije

Novoizabrani predsjednik Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Joe Biden zaplakao je tokom održavanja emotivnog govora prije odlaska u Bijelu kuću.

Joe Biden - Nationalreview.com

Biden se obratio stanovnicima rodnog Delawarea zahvalivši se svima koji su ga podržali.

“Sve ovo shvatam veoma emotivno. Bili ste uz mene u dobru i u zlu, cijelu moju karijeru. Cijela moja porodica vam je zahvalna zbog toga. Vrijednosti koje porodica Biden cijeni, ono što želimo postići, ono kako gledamo svijet – sve to dolazi iz našeg doma. Iz Delawarea”, rekao je Biden.

Spomenuo je i svog sina, generala Beaua Bidena, koji je preminuo 2015. godine. Istakao je kako sretan što svoju poruku dijeli s građanima baš ispred centra Nacionalne garde, koji je nazvan po njegovom sinu.

“Volio je svoju domovinu. Jedino za čime žalim jeste što on nije ovdje danas, jer bismo njega trebali proglasiti predsjednikom”, rekao je. prenosi “Klix“.

Dodao je kako je svjestan da se trenutno nalaze u “mračnom vremenu”, ali kako je uvijek moguće pronaći svjetlo: “To je ono što ovu državu čini posebnom”.

Podsjetimo, inauguracija je planirana za sutra, a prema planu – Biden bi nakon polaganja zakletve, u poslijepodnevnim satima trebao useliti u Bijelu kuću sa svojom porodicom.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh