Svijet

Austrija najavila kad bi moglo početi otvaranje zemlje

Austrijska vlada donijela je u subotu kasno navečer odluku da se zatvaranje zemlje produlji do 7. februara u sklopu mjera protiv širenja koronavirusa.

Austrija - Fokus

Zatvaranje, koje je trebalo trajati do 24. januara, bit će produženo do 7. februara, što je, kako javlja agencija APA, rezultat večerašnjih razgovora Vlade u Beču i pokrajina. Od 8. februara uslijedit će postupno “otvaranje”, dok će ugostitelji, hoteli i organizatori različitih priredbi morati pričekati do kraja februara na takve mjere.

Pretpostavlja se da bi tada moglo krenuti i postupno otvaranje i većine ostalih evropskih država. Od 8. februara, ako to bude dopustila epidemiološka situacija, otvorit će se ponovo i sve trgovine, uslužne djelatnosti i muzeji, ali pod pooštrenim uvjetima, kao što su obaveza nošenja maski FFP2 razine zaštite i držanje distance koja će biti povećana s metar na dva metra. I nastava u školama će početi od 8. februara, a učenici će do tada ostati na učenju na daljinu, prenosi “Buka“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh