Svijet

Autobus sa putnicima sletio s ceste i ostao da visi sa nadvožnjaka

Sedam putnika autobusa, kao i vozač povrijeđeni su kada je autobus u New Yorku sletio sa puta i ostao dijelom da visi sa nadvožnjaka, prenosi Anadolu Agency (AA).

Nesreća u New Yorku - Screenshot

Zglobni autobus sletio je sa puta nešto poslije 23 sata sinoć na raskrsnici između Cross Bronxa i Major Deegana.

Fotografije sa mjesta nesreće prikazuju kako jedan dio autobusa i dalje stoji na mostu, dok drugi dio visi sa nadvožnjaka, a smrskani prednji kraj je na rampi auto-puta ispod.

Nesreća u New Yorku – Screenshot

Sedam putnika je zadobilo lakše povrede i oni su, kao i vozač autobusa prevezeni u bolnicu, naveli su iz vatrogasne brigade New Yorka.

“Autobus je pao otprilike 50 stopa na prilazni put. Pacijenti su pretrpjeli povrede u skladu sa padom sa tako velike visine”, naveo je zamjenik šefa brigade Paul Hopper.

Šef bataljona Steven Moore kazao je da će vatrogasci osigurati gorivo i druge opasne materije prije nego što autobus izvuku na put.

Nije bilo drugih vozila koji su učestvovali u nesreći.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh