Svijet

Kina ubrzano gradi ogromni karantin, strahuje se da će ovaj datum biti presudan!

Kina ubrzano gradi ogromni karantin…

Kina ubrzano gradi ogromni karantin - Tanjug / AP

U sjevernom kineskom gradu Šiđadžujangu gradi se objekat od 3.000 karatinskih jedinica zbog očekivanog prekomjernog broja pacijenata u vrijeme kada broj slučajeva kovid-19 raste uoči očekivane navale putnika zbog kineske lunarne Nove godine koja se proslavlja 12. februara.

Kineski državni mediji objavili su danas da radnici rade na poravnjavanju terena, izlivaju beto i montiraju montažne prostorije na poljoprivrednom zemljištu izvan Šiđadžukanga, glavnog grada pokrajine Henej, u kojoj je prijavljen veliki broj novih slučajeva.

Takav prizor, kako navodi britanski Gardijan, podsjeća na scene od prošle godine, kada je Kina brzo izgradila poljske bolnice i pretvorila gimnazije u izolacione centre kako bi se izborila s prvom epidemijom, koja je bila povezana sa centralnim gradom Vuhanom, piše “Tanjug”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh