Svijet

Pelosi: Pokazali smo da niko nije iznad zakona, pa ni predsjednik SAD

Donald Tramp je jasna opasnost za našu zemlju, još jednom smo dokazali da poštujemo zakletvu koju smo dali i uspjeli smo odbraniti Ustav SAD

Nancy Pelosi -AFP

Nensi Pelosi (Nancy), predsjedavajuća Predstavničkog doma Kongresa, dala je kratku izjavu nakon zasjedanja Predstavničkog doma Kongresa na kojem je izglasan opoziv predsjedniku Donaldu Trampu (Trump).

– Niko nije iznad zakona, čak ni predsjednik SAD. Donald Tramp je jasna opasnost za našu zemlju, još jednom smo dokazali da poštujemo zakletvu koju smo dali i uspjeli smo odbraniti Ustav SAD. Slomljenog srca zbog onoga što ovo znači za našu zemlju, zbog činjenice da je predsjednik izdao državu, morali smo glasati za opoziv – kazala je Pelosi.

Ona je potpisala dokument o opozivu, koji će biti proslijeđen gornjem domu, ali ostaje još nejasno kada će američki Senat započeti suđenje., prenosi “Avaz“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh