Svijet

Trump: Pozivam sve Amerikance da smanje napetost i kontroliraju svoje živce

Trump je, u pisanoj izjavi, skrenuo pažnju na vijesti da će biti velikih protesta zbog ceremonije inauguracije novoizabranog predsjednika Bidena, koja će biti upriličena 20. januara

Donald Trump - Twitter

Američki predsjednik Donald Trump je prije inauguracije Joea Bidena pozvao stanovnike Sjedinjenih Američkih Država da “smanje napetost i kontroliraju živce”.

Trump je, u pisanoj izjavi, skrenuo pažnju na vijesti da će biti velikih protesta zbog ceremonije inauguracije novoizabranog predsjednika Bidena, koja će biti upriličena 20. januara.

“Upozoravam da se izbjegava nasilje, kršenje zakona i svi oblici vandalizma”, poruka je Trumpa njegovim pristalicama. prenosi “Fokus“.

Podvlačeći da u američkim vrijednostima nema mjesta za nasilje, Trump je rekao:

“Pozivam sve Amerikance da smanje napetost i kontroliraju svoje živce.”

Donalda Trumpa su mnogi osudili zbog poticanja svojih pristalica da upadnu u Kongres i onemoguće potvrđivanje pobjede Joea Bidena na predsjedničkim izborima održanim 3. novembra 2020. godine.

Zastupnički dom danas razmatra opoziv Trumpa zbog nasilnih demonstracija u Kapitolu 6. januara. Ukoliko opoziv bude izglasan u Zastupničkom domu, konačnu odluku će donijeti Senat.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh