Svijet

Ulice Washingtona sablasno praze, potpuna blokada Kapitola

Ulice glavnog grada Sjedinjenih Američkih Država, uoči rasprave o opozivu predsjednika Donalda Trumpa, danas su sablasno prazne. Skoro da nema prolaznika, ali je zato pojačano prisustvo policije i pripadnika Nacionale garde.

Washington - Reuters

Reporteri Reutersa zabilježili su prizore skoro potpune blokade Wahingtona. Na ulicama su postavljene barijere i policijska vozila koja su tu da bi spriječila da se ponove nemile scene od prošle srijede kada su Trumpove pristalice nasilno upale u Kapitol.

Zastupnički dom Kongresa danas je započeo raspravu o drugom pokušaju opoziva predsjednika Donalda Trumpa, prenosi “N1“.

Donji dom parlamenta u srijedu će prvo glasati o pravilima rasprave koja će uslijediti.

Ako ona budu odobrena, što se očekuje, kasnije tokom dana će se glasati o članku opoziva kojim se Trumpa optužuje da je prošle sedmice svojim govorom potaknuo nemire na Kapitolu u kojima je život izgubilo pet osoba.

Trump bi u srijedu tako mogao postati prvi američki predsjednik koji je dva puta opozvan u Zastupničkom domu Kongresa.

Međutim, stručnjaci smatraju kako su male šanse da se opoziv potvrdi i u gornjem domu u kojem većinu i dalje imaju republikanci.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh