Svijet

Pronađene olupine palog aviona i posmrtni ostaci stradalih putnika

U avionu su se u trenutku nesreće nalazile 62 osobe i to 12 članova posade i 50 putnika, među kojima i desetero djece

Avion, dijelovi - Fokus

Spasilačke ekipa pronašle su olupine aviona i posmrtne ostatke stradalnika jučerašnje avionske nesreće u Indoneziji, javlja Anadolu Agency (AA).

Putnički avion indonezijske kompanije Sriwijaya Air srušio se jučer u more tokom leta na liniji iz Jakarte ka Pontianaku.

Avion se srušio u more između otoka Laki i Lancang, sjeverno od Jakarte, gdje su spasilačke ekipe pronašle olupine aviona, posmrtne ostatke i prtljag žrtava.

U avionu su se u trenutku nesreće nalazile 62 osobe i to 12 članova posade i 50 putnika, među kojima i desetero djece.

Spasioci su prethodno očitali signal nestalog aviona, a čelnik indonezijske vojske Hadi Tjahjanto saopćio je da su ronioci tragom tog signala došli do olupina aviona i posmrtnih ostataka stradalnika.

On je kazao da se nada da će tokom dana spasilački timovi doći i do glavnog dijela trupa letjelice Boeing 737-500 i posmrtnih ostataka preostalih žrtava.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh