Svijet

Johnson: Britanske bolnice pod nezapamćenim pritiskom zbog širenja zaraze koronavirusa

Ističući kako je započeta vakcinacija ulila određenu nadu naciji, britanski premijer Boris Johnson je pozvao građane da i dalje ostanu u kućama i zaštite zdravstveni sistem Velike Britanije

Premijer Velike Britanije Boris Johnson upozorio je danas da je zdravstveni sistem te zemlje pod nezapamćenim pritiskom zbog alarmantno brzog širenja zaraze koronavirusa, javlja Anadolu Agency (AA).

“Naše bolnice su pod pritiskom kakvim nikad ranije nisu bile od početka pandemije, a broj zaraženih i dalje alarmantno raste“, naveo je Johnson u poruci na Twitteru.

Ističući kako je započeta vakcinacija ulila određenu nadu naciji, Johnson je pozvao građane da i dalje ostanu u kućama i zaštite zdravstveni sistem Velike Britanije.

U Velikoj Britaniji se pojavio novi, odnosno mutirani soj koronavirusa koji se i do 70 posto brže prenosi.

U proteklom danu je u Velikoj Britaniji prijavljeno rekordnih 1.325 smrtnih slučajeva i 68.053 nova slučaja zaraze koronavirusom.

Ukupno je od početka pandemije u Velikoj Britaniji zaraženo 2,95 miliona ljudi, a od posljedica zaraze umrlo je skoro 80.000 oboljelih.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh