Svijet

Nove mjere u Švedskoj: Vlada će moći da zatvori firme radi zaštite od virusa korona

Švedski parlament usvojio je danas privremeni zakon kojim se vladi daju nova ovlašćenja da može da zatvori privatna preduzeća kako bi zaustavila širenje virusa korona.

Švedska - DW

Premijer Švedske Stefan Lofven izjavio je danas za televiziju SVT, da s obzirom na činjenicu da će epidemija trajati još neko vrijeme i da nije poznato u kom obimu će to biti , očekuje da će novi zakon uskoro biti u primjeni, piše “Tanjug”.

– Koristit ćemo ga u bliskoj budućnosti – najavio je švedski premijer.

Zakon predstavlja značajan korak za švedsku vladu ka pristupu obaveznih mjera koji je usvojio veći dio Evrope, piše belgijski Politiko.

Šveđanima se do sada samo preporučivalo da održavaju socijalnu distancu, peru ruke i rade od kuće kad god je to moguće, a privatnim preduzećima poput prodavnica, restorana ili teretana bilo je dozvoljeno da ostanu otvoreni tokom čitave pandemije.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh