Svijet

Otvorila se ogromna rupa na parkingu bolnice u Napulju, sve službe na terenu

Ogromna rupa otvorila se danas u zoru na parkiralištu unutar covid-bolnice Ponticelli u Napulju, koja je i covid-centar.

Otvorila se ogromna rupa na parkingu bolnice u Napulju - Screenshot

Tužiteljstvo je otvorilo istragu oko toga što se dogodilo, a svjedoci kažu da su čuli zvuk eksplozije. Sve se dogodilo jutros između 6:30 i 6:45 sati.

Nakon kolapsa parkinga bolnica je evakuirana, tamo je izvanredno stanje, vode nema i aktivirani su generatori.

Nije bilo žrtava.

“Sada moramo napraviti geološko istraživanje i vidjeti što se dogodilo. Ova bolnica je projektirana prije 15 do 20 godina”, rekao je zapovjednik tamošnjih vatrogasaca.

Vatrogasci rade na osiguranju provalije da ne dođe do slijeganja okolnog zemljišta. Nadaju se da će u roku od sedam dana uspjeti srediti dovod vode do bolnice.

Iako su svjedoci tvrdili da su čuli jaku eksploziju, zasad još uvijek nema informacija oko toga što je dovelo do stvaranja ponora, kako rupu nazivaju talijanske hitne službe. Pretpostavlja se da se zvuk otvaranja rupe čuo poput eksplozije.

Rupa je široka 50 puta 50 metara i duboka 15 metara.

Prema dosad poznatim informacijama, nema ozlijeđenih. No brojni auti završili su u rupi, pa su spasioci s psima tragačima tražili je li neko ostao zaglavljen u autu, prenosi “Index“.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh