Svijet

Ovo su Trumpove pristaše koje traži FBI: Nudi se i nagrada

Policija u Washingtonu objavila je fotografije pristaša Donalda Trumpa koji su u srijedu upali u američki Capitol Hill i napravili haos.

Potraga - MPD

Policija je objavila fotografije na internetu, a mediji su identificirali muškarca s obojenim licem i krznenom kapom s rogovima kao Jakea Angelija, 32-godišnjeg pobornika QAnona.

Angeli je tumarao po zgradi noseći američku zastavu pričvršćenu na koplje i megafon. U jednom je trenutku snimljen kako bez majice stoji na govornici Senata.

“Ako imate saznanja o ovim osobama ili o incidentu, nazovite policiju na (202) 727-9099 ili pošaljite poruku na 50411. Metropolitan Police Department trenutno nudi nagradu od 1.000 dolara svakome ko pruži informacije koje dovedu do hapšenja osoba uključenih ili odgovornih za ovaj zločin”, stoji u objavi policije.

Šef policije DC-a Robert Contee je istakao da je pred njima još puno posla kako bi identificirali svakog od ovih nasilnika.

Contee je rekao da je uhapšeno 68 osoba, a samo jedna od njih je iz Washingtona, prenosi “Radiosarajevo“.

“Prikupili smo brojne fotografije osoba i tražimo da nam zajednica pomogne da ih identificiramo”, dodao je Contee.

Fotografije su podijeljene FBI-u, lokalnim hotelima i aerodromima.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh