Svijet

Facebook banovao Trampa na neodređeno vrijeme

Šokantni događaji u posljednja 24 sata jasno pokazuju da predsjednik Donald Trump namjerava iskoristiti svoje preostalo vrijeme na funkciji da potkopa mirnu i zakonitu tranziciju vlasti, napisao je Zakerberg

Zukerber i Trump - Avaz

Facebook će blokirati predsjednika SAD Donalda Trampa (Trump) na njegovim platformama, uključujući Instagram, barem do kraja njegovog mandata, rekao je izvršni direktor Mark Zakerberg (Zuckerberg) u postu u četvrtak, javlja “The New York Times”.

– Šokantni događaji u posljednja 24 sata jasno pokazuju da predsjednik Donald Trump namjerava iskoristiti svoje preostalo vrijeme na funkciji da potkopa mirnu i zakonitu tranziciju vlasti do svog izabranog nasljednika Džoa Bajdena – napisao je Zakerberg.

Dodao je kako vjeruju da su rizici da se predsjedniku omogući da i dalje koristi njihovu uslugu u ovom periodu jednostavno preveliki, prenosi “Avaz“.

– Stoga produžavamo blok koji smo postavili na njegove Facebook i Instagram račune na neodređeno vrijeme i najmanje u naredne dvije sedmice dok se ne završi mirna tranzicija vlasti – naveo je Zakerberg.

The shocking events of the last 24 hours clearly demonstrate that President Donald Trump intends to use his remaining…

Objavljuje Mark ZuckerbergČetvrtak, 7. siječnja 2021.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh