Svijet

NOVI SLUČAJEVI KORONE U PEKINGU: Vlast apeluje da građani ne napuštaju grad tokom praznika

Nakon otkrića nekoliko novih slučajeva kovida prošle nedelje u Pekingu, gradske vlasti su apelovale na građane da ne napuštaju grad tokom predstojećih novogodišnjih praznika.

Kina - AP

Dva slučaja su potvrđena juče, plus još dva asimptomatska ranije ove nedelje, pa su gradske vlasti organizovale testiranja u kvartovima u kojima su otkriveni novooboleli, preneo je AP.

Zbog strepnji od novog talasa epidemije pekinške vlasti su otkazale sve javne skupove, kao što su sportski događaji i vašari, dok će bioskopi, pozorišta, biblioteke i muzeji raditi sa 75 odsto kapaciteta.

Zvaničnici lučkog grada Dalijana na severoistoku Kine sproveli su testiranje za oko 4,74 miliona ljudi nakon otkrića 24 zaraženih korona virusom ovoga mjeseca, prenosi Tanjug.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh