Svijet

Broj slučajeva koronavirusa u Italiji prešao dva miliona

Ukupni broj slučajeva koronavirusa u Italiji premašio je u četvrtak dva miliona s novih 18.040 slučajeva, podaci su Ministarstva zdravstva ove zemlje, javlja Anadolu Agency (AA).

Italija - Srbijadanas.com

Broj smrtnih slučajeva od posljedica koronavirusa dosegao je 70.900, a danas je zabilježeno 505 novih smrtnih slučajeva, manje u odnosu na 553 koliko je zabilježeno dan ranije.

Italija, koja je bila epicentar evropske pandemije, pokušava zaustaviti drugi talas, smrtonosniji od prethodnog.

Ova zemlja je zabilježila i dva slučaja novog soja COVID-19 pronađenog u Velikoj Britaniji. Prvi pacijent nedavno je stigao iz Velike Britanije, a za razliku od njega drugi pacijent nije imao kontakt s tom zemljom.

Italija se u nedjelju pridružila ostalim evropskim zemljama u zabrani letova za i iz Velike Britanije do 6. januara, zbog zabrinutosti zbog zaraznijeg soja virusa koji je doveo do nove blokade u Londonu.

Talijanska vlada takođe je uvela stroga ograničenja tokom božićnih praznika kako bi ograničila javna kretanja i velika okupljanja koja bi mogla proširiti virus širom zemlje, što bi moglo izazvati treći talas početkom sljedeće godine.

Talijani koji se vraćaju iz inostranstva od 21. decembra do 6. januara obavezni su poštivati ​​dvosedmični karantin.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh