Svijet

Austrijski kancelar Sebastijan Kurc,na ljeto 2021. pobjeđujemo pandemiju

Austrijski kancelar Sebastijan Kurc obratio se danas povodom predstojećeg Božića građanima govorom nade.

nezavisne

Tekuća 2020. godina bila je nevjerovatno teška. Vjerujem, a u tome smo svi jedinstveni, da se radujemo danu kada ćemo moći konačno da se vratimo normalnosti i svijet bude onakav kakav poznajemo i cijenimo”, naglasio je Kurc.

Rekao je da ne želi mnogo da govori o tome kako je bilo teško, jer se na Božić slavi nada i zahvalnost.

On je zahvalio građanima što su istrajali i izdržali situaciju.

“Hvala svima na vašem doprinosu koji ste dali. Bez obzira na to da li se radi o ljudima koji rade, privrednicima koji daju svoj doprinos da ekonomski prođemo kroz krizu, porodicama koje su uspjele da se snađu kroz rad od kuće, kao i djeca koja su učila od kuće i naravno svima koji se angažuju oko drugih ljudi, daju svoj doprinos, kako i neprofitnim organizacijama, tako i bolnicama”, rekao je on.

Božić, kako je naglasio, je praznik nade, a za nadu, kaže, ima posebnog razloga ukazujući na vakcinaciju koja u Austriji počinje u nedjelju.

“Svakom vakcinacijom ćemo biti bliži pobjedi nad pandemijom. Uvijek se znalo da će jesen i zima biti veoma teški. A to važi i za mjesece početkom 2021.

Oni će biti veliki izazov, ali što bude toplije, što bude više vakcinisanih, to će biti bliže ljeto i bolja situacija”, istakao je on,pišu Nezavisne

Kurc je izrazio uvjerenje da će Austrija na ljeto moći da se vrati normalnosti.

“Na ljeto 2021. ćemo pobijediti panemiju zajedno. S tim u vezi srećni praznici i hvala na podršci. Želim svima nama da 2021. bude dobra godina”, zaključio je.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh