Svijet

Djevojčica (14) iz Brazila umrla od koronavirusa. Bila je zdrava, bavila se sportom

14-GODIŠNJA Mariana Franklin Ferreira umrla je nakon zaraze covidom-19. Mlada Brazilka je prije infekcije bila izuzetno nadarena plivačica.

Covidom-19 se zarazila prije mjesec dana, no na početku nije imala skoro nikakve simptome te je obitelj odahnula jer su očekivali da će sve proći bez problema.

Početkom prosinca dobila je odobrenje da sudjeluje na državnom natjecanju u plivanju u Santosu, no onda su počeli problemi, piše De24. Djevojčicu je počelo boljeti grlo, a lijekovi protiv bolova nisu pomagali.

Dva srčana udara
“Odveli smo je u tri bolnice”, ispričala je njezina teta Erica Bernardes da Silva za UOL Esporte.

“Liječnici su prvo rekli da se radi o upali krajnika, a samo u regionalnoj bolnici je otkriveno da ima problema s plućima. Ponovno su napravili test na covid-19 i opet je bila pozitivna”, dodala je.

Nakon što je primljena u bolnicu, stanje joj se iznenada pogoršalo. Prvo se činilo da je stabilno, unatoč niskim razinama kisika, ali 24 sata nakon prijema imala je dva srčana udara te je u nedjelju, nakon drugog udara, preminula, što je potvrdio i Brazilski plivački savez. Daljnje pojedinosti o uzroku smrti nisu poznate.

“Vjerovala je da će se oporaviti”
“Plivanje je bilo Marijanin život. Bila je vrijedna i stalno je trenirala, od ponedjeljka do subote, i jedva je čekala povratak na bazene”, kazala je Bernardes da Silva.

“Vjerovala je da će se oporaviti”, rekla je njezina teta i dodala kako je Marianina sportska torba još uvijek kod kuće, spremna za sljedeće natjecanje, prenosi index.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh