Svijet

SAD zatvara konzulate u dva ruska grada

Vlasti SAD-a zatvaraju konzulate u dva ruska grada, pa bi uskoro američka ambasada u Moskvi trebala ostati jedino diplomatsko predstavništvo u Rusiji, prenosi Anadolu Agency (AA).

Zastave SAD i Rusije - Bnn.ba

Neimenovani izvor za agenciju AP je kazao da je State Department još 10. decembra obavijestio američki Kongres o namjeri trajnog zatvaranja konzulata u Vladivostoku i privremenog prekida rada konzulata u Jekaterinburgu.

Zatvaranje američkih konzulata u Rusiji biće provedeno u skladu s odlukom ruske vlade koja je 2017. godine zatražila smanjenje broja američkih diplomata u Rusiji.

Nije otkriven datum najavljenog zatvaranja dva američka konzulata u Rusiji, ali je izvjesno da će nakon tog čina američka ambasada u Moskvi ostati jedino američko diplomatsko predstavništvo u Rusiji.

Prije dvije godine SAD je naredio zatvaranje ruskog konzulata u Seatleu, a Rusija je odgovorila odlukom o zatvaranju američkog konzulata u Saint Petersburgu.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh