Svijet

Nakon susreta s Macronom: Merkel negativna, premijer Španije u samoizolaciji

Njemačka kancelarka Angela Merkel bila je negativna na testu za koronavirus poslije samita EU prošle sedmice, gdje se sastala sa francuskim predsjednikom Emmanuelom Macronom koji je zaražen koronavirusom….

Angela Merkel i Emmanuel Macron - Twitter

Iz Pariza je jutros saopćeno i to da će Macron u samoizolaciji ostati sedmicu, ali su iz Elysejske palače istakli da ostaje na čelu administracije i da će obavljati poslove sa daljine.

“Kancelarka je rutinski testirana nekoliko dana poslije samita EU. Ona želi brz oporavak francuskom predsjedniku”, rekla je glasnogovornica Vlade Njemačke i dodala da je Merkel bila negativna.

Među liderima koji su morali otići u samoizolaciju poslije samita EU su predsjednik Evropskog savjeta Charles Michel i španski premijer Pedro Sanchez..


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh